«Με γάλα παιχνίδια!» Β τάξη

Τα παιδιά της Β τάξης πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή για να λάβουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Με γάλα παιχνίδια!» Ένα πρόγραμμα για το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Επισκέφτηκαν το αγρόκτημα και ξεναγήθηκαν στο βουστάσιο, στο αρμεκτήριο, και στο γαλακτοκομείο. Δοκίμασαν παιχνίδι αρμέγματος σε ομοίωμα αγελάδας και φόρεσαν στο ομοίωμα τα «σκουλαρίκια» και το «βραχιόλι» της αγελάδας.

Στο γαλακτοκομείο παρατήρησαν τη λειτουργία του, από εσωτερικούς υαλοπίνακες και έγινε παρουσίαση για την επεξεργασία  του γάλακτος – από την παστερίωση έως τη συσκευασία του σε φιάλες – με τη βοήθεια μεγάλων αφισών που απεικονίζουν τις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου. Κατόπιν παρατήρησαν σε κάδο την ημερήσια παραγωγή γάλακτος μιας αγελάδας και πληροφορήθηκαν για την ημερήσια διατροφική ανάγκη που καλύπτει, καθώς και για τη θρεπτική αξία του γάλακτος.

Είδαν από κοντά τις αγελάδες και τις τάισαν. Κάποια παιδιά είπαν πως πρώτη φορά είδαν αγελάδα από κοντά! Δημιούργησαν τη δική τους ετικέτα, δίνοντας πληροφορίες για το γάλα και την κόλλησαν σε πλαστικό μπουκάλι γάλακτος, ενώ παρασκεύασαν και μια δροσερή, γλυκιά κρέμα, την οποία και απόλαυσαν! Στο τέλος έπαιξαν και διασκέδασαν στο δασάκι της Σχολής. Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις!