Ένα αλλιώτικο μάθημα… σήμερα στο Σχολείο μας!

Σήμερα επισκέφτηκε το σχολείο μας η Ελληνική Αστυνομία  στο πλαίσιο ενημερωτικής δράσης με θέμα «Γνωριμία με την Ελληνική Αστυνομία». Η δράση  αποσκοπεί στη γνωριμία και εξοικείωση των μαθητών/τριών για τον τρόπο λειτουργίας και το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα η Υπαστυνόμος Α’ κ. Μελετίδου Βασιλική και ο συνεργάτης της μίλησαν στα παιδιά της Ε’ και ΣΤ’ τάξης για την ασφάλεια, για την συμπεριφορά, τις ποινές, τους κανόνες, τους κινδύνους. Είδαν βιντεάκια και έκαναν πολλές ερωτήσεις. Εξήγησε στα παιδιά ότι η Αστυνομία είναι εδώ, για να μας προστατεύει ότι δεν πρέπει να  τη φοβόμαστε, αντιθέτως να ζητάμε την βοήθεια της ΠΑΝΤΑ και όποτε την χρειαστούμε.

Έγινε παρουσίαση  των υπηρεσιακών οχημάτων, το περιπολικό όχημα και  τη υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα, κυρίως στα  μικρότερα παιδιά, με σκοπό την εξοικείωση με την εικόνα τους, καθώς και τη καλλιέργεια αισθήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Πραγματοποιήθηκε επιπλέον ενημέρωση και απαντήθηκαν ερωτήματα που αφορούσαν τη διαδικασία και τον τρόπο γνωστοποίησης περιστατικών στους αριθμούς έκτακτης ανάγκης, ενώ δόθηκαν συμβουλές σχετικές με την ασφάλεια στην καθημερινότητα τους.

Ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση της Αστυνομίας στο σχολείο μας και κυρίως για τις χρήσιμες πληροφορίες  που έδωσαν στα παιδιά. Η επίσκεψη ήταν εποικοδομητική τόσο για τους αστυνομικούς όσο και για τους συμμετέχοντες, μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς. Μια βιωματική εμπειρία που «άλλαξε το ΜΑΘΗΜΑ»!