Αρχείο κατηγορίας eTwinning

Πρόγραμμα E-twinning – Christmas exchange – Δ1

Εργασία των μαθητών του Δ1 για τα Χριστούγεννα. Οι μαθητές του Δ1 συμμετείχαν σε πρόγραμμα συνεργασίας e-twinning με θέμα τα Χριστούγεννα. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 13 σχολεία από διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως Γαλλία, Ισπανία, Πολωνία, Λιθουανία, Σερβία, Τουρκία και φυσικά από την Ελλάδα.

Οι μαθητές στα πλαίσια της συνεργασίας, έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες τις οποίες στη συνέχεια απέστειλαν στους μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Ταυτόχρονα δέχτηκαν κάρτες από αυτούς τους μαθητές. Στόχος του προγράμματος ήταν όλοι οι μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων να λάβουν την κάρτα τους. Τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα και τα βίντεο αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του προγράμματος. Επιπλέον έγραψαν σε πίνακα PADLET έθιμα της χώρας μας και παραδόσεις σχετικά με τα Χριστούγεννα.

Τα έθιμα και τις παραδόσεις τα έγραψαν και στην αγγλική, τη γλώσσα επικοινωνίας των σχολείων. Δημιούργησαν παρουσιάσεις με εικόνες βυζαντινές της Γέννησης του Χριστού και τις αναρτήσαμε στο συνεργατικό padlet των παραπάνω σχολείων. Η όλη διαδικασία αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία που άρεσε στους μαθητές και ασχολήθηκαν με ιδιαίτερο ζήλο και ενθουσιασμό!

Πατήστε εδώ για να δείτε υλικό από το πρόγραμμά μας.

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning «Nursery Rhymes for good times!» Δ2

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning και σε συνεργασία με σχολεία από Γαλλία, Τουρκία, Τσεχία, Ρουμανία και Ελλάδα οι μαθητές της Δ2 τάξης στο μάθημα των Αγγλικών, υπό την επίβλεψη της κ. Φωτεινοπούλου Αναστασίας συμμετείχαν φέτος στο πρόγραμμα- Nursery Rhymes for good times! Τα Nursery Rhymes, ένα ευρύ φάσμα από απλά ποιήματα ή ρίμες για παιδιά, είναι κομμάτια της παράδοσης της αγγλικής γλώσσας που είτε απαγγέλλονται σαν ποιήματα είτε τραγουδιούνται με απλές μελωδίες. Μπορούν όχι μόνο να προσφέρουν διασκέδαση και ψυχαγωγία στα παιδιά, αλλά και να υποστηρίξουν σημαντικές διαδικασίες μάθησης (όπως η τόνωση της ομιλίας των παιδιών, η αίσθηση του ρυθμού, ο τονισμός και το λεξιλόγιό τους, η βελτίωση της μνήμης και η ενθάρρυνση της αλληλεπίδρασης)

Πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από δραστηριότητες. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με συζήτηση για τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο (Netiquette) και την δημιουργία μιας αφίσας. Έπειτα ακολούθησε η γνωριμία με τους εταίρους: τα παιδιά συστήθηκαν στους υπόλοιπους συμμετέχοντες αφού δημιουργήσαν και χρησιμοποιήσαν μια ψηφιακή εκδοχή  του εαυτού τους με (avatar) σε ένα ψηφιακό βιβλίο.

Κατόπιν έγινε παρουσίαση του σχολείο μας και της χώρας μας.

Μετά από τις εισαγωγικές αυτές δράσεις τους δύο επόμενους μήνες τα παιδιά παρουσίασαν δύο Nursery Rhymes της επιλογής τους και μαζί περιέλαβαν και  κάποιες πληροφορίες για αυτά (προς ενημέρωση των εταίρων).

Sally Go Round the Sun                              I’m a Little Teapot       

Στη συνέχεια, μετά από κλήρωση, τα παιδιά έμαθαν και παρουσίασαν το ξένο Nursery Rhyme που τους έτυχε: 87th Primary School of Thessaloniki – Monsieur l’Ours  OR  Mes p’tites mains.

Επέλεξαν το Monsieur l’Ours . Το έμαθαν στα γαλλικά και τα αγγλικά!

Monsieur L’Ours

Στο τέλος οι μαθητές παρακολούθησαν τις προσπάθειες όλων των συμμετεχόντων να μάθουν ένα ξένο Nursery Rhyme και έγραψαν τις τελικές εντυπώσεις τους από το πρόγραμμα.

Ένα είναι σίγουρο! Περάσαμε όμορφα και ανυπομονούμε να συμμετέχουμε ξανά σε πρόγραμμα eTwinning!

87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης– Βράβευση με την Ευρωπαϊκή ετικέτα «eTwinning School 2021-2022»

Το σχολείο μας έλαβε μια σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση!

Βραβεύτηκε με την Ευρωπαϊκή ετικέτα «eTwinning School 2021-2022» για την ποιότητα των ευρωπαϊκών και εθνικών συνεργατικών δράσεων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών του, που πραγματοποιήθηκαν κατά την προηγούμενη διετία.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό κ. Σιούρλα Πολύμνια για τον συντονιστικό και υποστηρικτικό της ρόλο.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που εργάστηκαν με συνέπεια, συνεργασία, μεράκι, έμπνευση!

Το eTwinning (www.etwinning.net) -η Κοινότητα των Σχολείων στην Ευρώπη- είναι μια ασφαλής διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει εύρος δυνατοτήτων για συνεργατικές δραστηριότητες όπως κοινά έργα σχολείων σε υπερεθνικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο καθώς και δυνατότητες επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών με τη χρήση ΤΠΕ.

Το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

«Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας έχει βραβευτεί με την ετικέτα eTwinning School 2021-2022 και αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα από την ομάδα του eTwinning στο σχολείο σας! Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει στην πύλη του eTwinning.net αυτήν την εβδομάδα και σε άλλα κανάλια ειδήσεων του eTwinning και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συγχαρητήρια και πάλι για το παράδειγμα για όλα τα άλλα σχολεία: υπολογίζουμε στην αφοσίωση και τη δέσμευσή σας να προωθήσετε το eTwinning και τις αξίες του, οι οποίες αντιπροσωπεύονται από την αποστολή του eTwinning Schools την οποία μπορείτε να κατεβάσετε εδώhttps://www.etwinning.net /files/etwinningschool/etwinning_school_mission.pdf. Η ομάδα του eTwinning

Congratulations! Your school has been awarded with the eTwinning School Label 2021-2022 and this is a great achievement by the eTwinning team in your school! The official announcement will be made on the eTwinning.net Portal this week and on other eTwinning and European Commission’s news channels.Congratulations again for being an example for all the other schools: we count on your dedication and commitment to promote eTwinning and its values, which are represented by the eTwinning Schools’ mission which you can download here: https://www.etwinning.net/files/etwinningschool/etwinning_school_mission.pdf.

6o Πανελλήνιο Συνέδριο e-twinning Παρουσίαση έργου «Εξερευνώντας τα μυστήρια του ουρανού»

To 6o Πανελλήνιο Συνέδριο e-twinning πραγματοποιήθηκε τελικά διαδικτυακά στις 3, 4, 5 Ιουλίου. Στις 4 Ιουλίου έγινε η παρουσίαση του έργου μας «Εξερευνώντας τα μυστήρια του ουρανού». Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση από τα 7.51 λεπτά έως και τα 8.06 λεπτά. πατώντας εδώ.

6o Πανελλήνιο Συνέδριο e-twinning

Στις 3-4-5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο e-twinning.

Στις 4 Ιουλίου και ώρα 16.30 – 16.45, θα γίνει παρουσίαση του έργου «Εξερευνώντας τα μυστήρια του ουρανού» στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές του περσινού Δ΄1, σχολείου μας.

Η μετάδοση του συνεδρίου θα γίνεται από το σύνδεσμο
http://www.etwinning.gr/conf2019live/live4-7a

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου πατώντας εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να δείτε εδώ.

Παρουσίαση του έργου e-twinning: «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι!» 2019-2020

Η Σελήνη είναι το αντικείμενο του ουρανού που απασχόλησε τον άνθρωπο περισσότερο από κάθε άλλο, από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Στο έργο μας «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι» επιδιώξαμε να μυηθούν οι μαθητές μας στα μυστικά του φεγγαριού και στα μυστήρια της Αστρονομίας γενικότερα.

Τη φετινή σχολική χρονιά 2019-2020 τα τμήματα Β΄1, Β΄2, Γ΄1 και Γ΄2 του 87ου Δημοτικού Σχολείου, με τις δασκάλες τους και τη μουσικό του σχολείου μας, συμμετείχαν στο πρόγραμμα e-twinning, με το έργο «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι!».

Τα συνεργαζόμενα σχολεία στο πρόγραμμα ήταν το 1ο Πειραματικό Δ.Σ. Θεσσαλονίκης, το 23ο Δ.Σ. Καλαμαριάς, το 1ο Δ.Σ. Περαίας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης. Στο έργο συμμετείχαν συνολικά 17 εκπαιδευτικοί ενώ 99 από τους συμμετέχοντες μαθητές (οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων)  εγγράφτηκαν στην πλατφόρμα TwinSpace με σκοπό να γνωριστούν, να συνεργαστούν και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και μέσω του έργου.

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα του έργου και εργάστηκαν με εξαιρετικό ενθουσιασμό. Αρχικά συστήθηκαν τα σχολεία μεταξύ τους, με φωτογραφίες, παρουσιάσεις και βίντεο.

Τα παιδιά, αφού γνωρίστηκαν μεταξύ τους μέσω του forum του TwinSpace και με τη βοήθεια παρουσιάσεων, φωτογραφιών, βίντεο κλπ, ξεκίνησαν τις δραστηριότητες για το πρόγραμμα.

Διαβάσαμε βιβλία, τα επεξεργαστήκαμε και είδαμε βίντεο, σχετικά με τη Σελήνη και τη δημιουργία της.

Μέσα από βιβλία, παιδικές εγκυκλοπαίδειες, διαδικτυακό υλικό, αλλά και πρωτότυπο, παρουσιάστηκαν στα παιδιά βασικές γνώσεις για το φεγγάρι. Αρκετά από τα βιντεάκια, επεξεργάστηκαν από τις εκπαιδευτικούς, για να συνοδεύονται από κουίζ ή και δημιουργήθηκαν από τις εκπαιδευτικούς όπως αυτό: «Πάμε βόλτα στο φεγγάρι με τον Άρη.

https://safeYouTube.net/w/PIHL

Τα παιδιά, αφού έμαθαν για τις φάσεις της Σελήνης, συμπλήρωσαν ημερολόγια παρατήρησης των φάσεων της Σελήνης.

Ζωγράφισαν τις φάσεις του φεγγαριού με λαδοπαστέλ, στο μάθημα των εικαστικών.

Δημιούργησαν κόμικς με θέμα το φεγγάρι.

Και ηλεκτρονικά κόμικς!

    Γ΄1 Ο ΓΙΟΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ  https://Pixton.com/gr/:aqgfi6lu Η σημαία στη Σελήνη  https://Pixton.com/gr/:l8k2b55v Ο εξωγήινος και ο Γήινος  https://Pixton.com/gr/:ra89ervi

    Γ΄2 Βόλτα στο φεγγάρι  https://Pixton.com/gr/:jeaek3jv Συνάντηση με έναν εξωγήινο!  https://Pixton.com/gr/:ty0i1d2u Οι δύο αστροναύτες  https://Pixton.com/gr/:5r37cj52 ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ  https://Pixton.com/gr/:24mj9mi4 Ταξίδι στη Σελήνη  https://Pixton.com/gr/:i07nwdgp Τι είναι η Σελήνη;  https://Pixton.com/gr/:5d9s27if

Τα παιδιά έγραψαν χαϊκού έφτιαξαν φεγγαράκια και συννεφάκια και τα στόλισαν με τα ποιήματά τους.

Έφτιαξαν αποκριάτικες μάσκες – φεγγαράκια.

Ζωγράφισαν φεγγαράκια με μοτίβα.

Όλη η τάξη του B΄1 μαζί, έγραψε ένα ποίημα για το φεγγάρι.

Όλη η τάξη του Γ΄2 μαζί, έγραψε και εικονογράφησε ένα ποίημα για το φεγγάρι.

Βγάλαμε εφημερίδα, στην οποία τα παιδιά έγραψαν άρθρα για την αστρονομία και για το e- twinning.

Τα παιδιά, με τη βοήθεια της Γυμνάστριας του σχολείου, έμαθαν χορούς, με τραγούδια, που είχαν θέμα το φεγγάρι. 


Και ξαφνικά μπήκε στη ζωή μας ο κορονοϊός, τα σχολεία έκλεισαν και ήρθε η καραντίνα… Η φετινή χρονιά σημαδεύτηκε από τις πρωτόγνωρες συνθήκες μέσα στις οποίες αναγκαστήκαμε να λειτουργήσουμε και την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, που αναγκαστικά αναπτύξαμε λόγω της πανδημίας. Εμείς συνεχίσαμε να δουλεύουμε και το πρόγραμμά μας συνεχίστηκε εξ’ αποστάσεως και κατά τη διάρκεια της καραντίνας!

Στη διάρκεια της καραντίνας, τα παιδιά, με τη βοήθεια ειδικού φύλλου εργασίας, μοιράστηκαν τις διαστημικές αποστολές, που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, με σκοπό την εξερεύνηση της Σελήνης. Ερεύνησαν, συγκέντρωσαν πληροφορίες και φωτογραφίες με βάση τις οποίες δημιουργήθηκε μια ηλεκτρονική χρονογραμμή για την παρουσίασή τους.

https://www.timetoast.com/timelines/2273985

Οι μαθητές διεύρυναν το λεξιλόγιό τους, με λέξεις σχετικές με το πρόγραμμα. Αναζήτησαν τον ορισμό συγκεκριμένων λέξεων σχετικών με το πρόγραμμά μας και μια φωτογραφία. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία  ενός «Φεγγαρολεξικού».

https://padlet.com/ntanavara/rf50qny0zod6

Τα παιδιά με αφορμή το ποίημα της Ρ. Καρθαίου «Η αστροναύτισσα», εικονογράφησαν το ποίημα, φαντάστηκαν πως η αστροναύτισσα ήταν φωτογράφος, γιατρός, συγγραφέας, ζωγράφος, αρχιτέκτονας ή αστρονόμος και έγραψαν τα δικά τους ποιήματα!

https://www.storyjumper.com/book/read/81886725/5e9e2bc256cb2

Τα ποιήματα όλων των μαθητών – συνεργατών συγκεντρώθηκαν σε ένα κοινό συλλογικό έργο. Με ψηφοφορία στο TwinSpace τα παιδιά επέλεξαν τον τίτλο για το συνεργατικό βιβλίο ποιημάτων.


Τα παιδιά φωτογράφησαν την Πανσέληνο του Απριλίου και του Μαΐου.

Δημιουργήσαμε διαδραστικά βίντεο στις διαδικτυακές μας τάξεις, στις κυψέλες της e-me.

https://content.e-me.edu.gr/wp-admin/admin-ajax.php?action=h5p_embed&id=119871

https://content.e-me.edu.gr/wp-admin/admin-ajax.php?action=h5p_embed&id=121802

https://content.e-me.edu.gr/wp-admin/admin-ajax.php?action=h5p_embed&id=121589

Με αφορμή το ποίημα της Γλώσσας της Γ΄ «Ηλιακό λεωφορείο», οι μαθητές κατασκεύασαν τα δικά τους ηλιακά λεωφορεία και πυραύλους.

Παρακολούθησαν τη βουβή ταινία “Back to the moon”. https://www.youtube.com/watch?v=A9UDm2zuGDc&feature=emb_logo Μετά διηγήθηκαν και εικονογράφησαν την ιστορία που παρακολούθησαν.

Μια βουβή ταινία, χιλιάδες ιστορίες… Γ΄1 (ηλεκτρονικό βιβλίο)

https://www.storyjumper.com/book/read/81998505/5ea06f2421b69#page/22

Πες μου μια ιστορία… Γ΄2 (ηλεκτρονικό βιβλίο)

https://www.storyjumper.com/book/read/81895285/5e9e4400df454

Εν μέσω καραντίνας πήγαμε και εκδρομή!!! Οι μαθητές «ξεναγήθηκαν» διαδικτυακά στο Λευκό Πύργο. Είδαν τα βιντεάκια: «Το κρυμμένο πρόσωπο του Λευκού Πύργου και η ιστορία του» https://www.youtube.com/watch?v=b3GUfsqjkPI για να δουν πώς είναι σήμερα ο Λευκός Πύργος και να μάθουν λίγα πράγματα για την ιστορία του. «3D Αναπαράσταση του Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκης» για να καταλάβουν πώς ήταν ο Λευκός Πύργος στις αρχές 20ου αιώνα. https://www.youtube.com/watch?v=pGWpriwXMfc Έπειτα δημιούργησαν με διάφορες τεχνικές το Λευκό Πύργο στο φεγγαρόφωτο.

“Το φεγγάρι κι ένα ζάρι, μας ταξιδεύουνε με χάρη!” Τα παιδιά του έφτιαξαν ένα “φεγγαροζάρι”, το «έριξαν» και δημιούργησαν μια ιστορία, ανάλογα με τη ζαριά τους! Έγραψαν καταπληκτικές ιστορίες και μας ταξίδεψαν ως το φεγγάρι!

Τι μηχάνημα θα θέλανε να έχουν τα παιδιά, που δεν υπάρχει σήμερα, αν ζούσαν σε μια μελλοντική εποχή; Με πολλή φαντασία, τα παιδιά περιέγραψαν εξαιρετικές και χρήσιμες μηχανές!

Επίσης, επειδή το θέμα διέγειρε την περιέργεια και διατηρούσε το ενδιαφέρον των μαθητών, χρησιμοποιήθηκε, για να σχεδιαστούν, από τις εκπαιδευτικούς, φύλλα εργασίας Γλώσσας, Μαθηματικών κλπ, παράλληλα με τις δραστηριότητες του ίδιου του έργου.

Έπαιξαν επιτραπέζια και ηλεκτρονικά παιχνίδια που δημιουργήθηκαν ειδικά για το έργο.  «ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ;»

https://content.e-me.edu.gr/wp-admin/admin-ajax.php?action=h5p_embed&id=152656

Το Γ΄1 ταξιδεύει   Από τη Γη στη Σελήνη!

Οι μαθητές ασχολήθηκαν με διαδικτυακά σταυρόλεξα, κουίζ, παζλ που δημιουργήθηκαν για το πρόγραμμά μας, με θέμα το φεγγάρι και τις διαστημικές αποστολές. https://crosswordlabs.com/view/2020-03-24-668 https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=075ecb59a3c1&authkey=a6d128b10fcb8a1f37586a918408e969 https://www.easy-lms.com/asteria/course-33050 https://www.onlinequizcreator.com/ta-mystika-tou-phengariou/quiz-416408

Αναζήτησαν και βρήκαν αινίγματα με θέμα το φεγγάρι. Κατόπιν, δημιούργησαν και έγραψαν τα δικά τους αινίγματα!

Επιστρέφοντας στο σχολείο, τα παιδιά δημιούργησαν σχηματοποιήματα!

Έφτιαξαν τις φάσεις του φεγγαριού με μπισκότα!

Έμαθαν και τραγούδησαν τραγούδια με θέμα το φεγγάρι!

Όλο το υλικό που παράχθηκε δημοσιοποιήθηκε στο TwinSpace. Γενικά η επιλογή του θέματος ενθουσίασε τα παιδιά, που εργάστηκαν με αμείωτο ενδιαφέρον, παρ’ όλες τις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής χρονιάς.


Το 6ο Πανελλήνιο συνέδριο eTwinning αναβάλλεται.

H ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που αναβάθμισε την εκτίμηση κινδύνου του κορωνοϊού σε «πολύ υψηλή» μας υποχρεώνει να αναβάλουμε το συνέδριο, σκεπτόμενοι πρωτίστως την προστασία και την ασφάλεια όλων των συνέδρων, τους εργαζόμενους για το συνέδριο, τα μέλη της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης, και τους κατοίκους της περιοχής. Ευχαριστούμε θερμά τους συνέδρους και συνεργάτες για την διαρκή συμπαράσταση τους.

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου είναι 19-21 Ιουνίου 2020 στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020

Οι μαθητές/τριες του Γ2 με την καθοδήγηση και την ενημέρωση από τη δασκάλα τους Σιούρλα Πολύμνια μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, πώς να προστατεύονται από τους κινδύνους του και στέλνουν το δικό τους μήνυμα ,με το δικό τους τρόπο, συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου!

Ασφάλειαα στο διαδίκτυο!

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους.

Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας. Μάθετε περισσότερα εδώ

Επίσκεψη στο πλανητάριο

Οι μαθητές της Γ΄τάξης επισκέφτηκαν το Νόησις στα πλαίσια του εκπαιδευτικού έργου e-twinning «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι».

Ξεναγήθηκαν στο νυχτερινό ουρανό και παρακολούθησαν «Τα θαύματα της μηχανικής».

Εντυπωσιαστήκαμε, μάθαμε, παίξαμε!

6o Πανελλήνιο Συνέδριο e-twinning

To έργο μας ¨Εξερευνώντας τα μυστήρια του ουρανού» θα παρουσιαστεί στο 6ο Πανελλήνιο συνέδριο e – twinning που φέτος θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη. Περισσότερα εδώ.