Πρόγραμμα E-twinning – Christmas exchange – Δ1

Εργασία των μαθητών του Δ1 για τα Χριστούγεννα. Οι μαθητές του Δ1 συμμετείχαν σε πρόγραμμα συνεργασίας e-twinning με θέμα τα Χριστούγεννα. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 13 σχολεία από διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως Γαλλία, Ισπανία, Πολωνία, Λιθουανία, Σερβία, Τουρκία και φυσικά από την Ελλάδα.

Οι μαθητές στα πλαίσια της συνεργασίας, έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες τις οποίες στη συνέχεια απέστειλαν στους μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Ταυτόχρονα δέχτηκαν κάρτες από αυτούς τους μαθητές. Στόχος του προγράμματος ήταν όλοι οι μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων να λάβουν την κάρτα τους. Τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα και τα βίντεο αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του προγράμματος. Επιπλέον έγραψαν σε πίνακα PADLET έθιμα της χώρας μας και παραδόσεις σχετικά με τα Χριστούγεννα.

Τα έθιμα και τις παραδόσεις τα έγραψαν και στην αγγλική, τη γλώσσα επικοινωνίας των σχολείων. Δημιούργησαν παρουσιάσεις με εικόνες βυζαντινές της Γέννησης του Χριστού και τις αναρτήσαμε στο συνεργατικό padlet των παραπάνω σχολείων. Η όλη διαδικασία αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία που άρεσε στους μαθητές και ασχολήθηκαν με ιδιαίτερο ζήλο και ενθουσιασμό!

Πατήστε εδώ για να δείτε υλικό από το πρόγραμμά μας.