Εθισμός στο φυσικό και διαδικτυακό χώρο – Ε τάξη

Οι μαθητές/τριες της Ε‘ τάξης παρακολούθησαν στα πλαίσια της ανάπτυξης – υλοποίησης από το Υπουργείο Υγείας δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού, πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα ‘’ Εκφοβισμός στον φυσικό & διαδικτυακό χώρο – Εθισμός & διαδίκτυο’’.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου μας, από  Επισκέπτριες  Υγείας περιοχής Ντεπό-Θεσσαλονίκης. Κύριος σκοπός είναι η ανωτέρω δράση να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τον μαθητικό πληθυσμό, να ενισχύσει την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για την υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών μέσω βασικών αρχών πρωτογενούς πρόληψης και θετικών στάσεων απέναντι στο διαδίκτυο.

Τα παιδιά υποσχέθηκαν να ακολουθήσουν τις συμβουλές  τους, να καλλιεργήσουν μια σωστή στάση αξιοποίησης του διαδικτύου και να απολαμβάνουν τα θετικά της τεχνολογίας χωρίς αρνητικές συνέπειες. Δεν ξεχνάμε να ΜΗΝ παραμελούμε τις δραστηριότητες μας, τον ύπνο μας, τους φίλους μας και την οικογένεια μας για χάρη του Δ ι α δ ι κ τ ύ ο υ.