«Δάσος, το εργοστάσιο της φύσης» – Α τάξη

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, στη θεματική ενότητα Φροντίζω το Περιβάλλον, με θέμα την «Προστασία των Ζώων» και με αφορμή το πρόγραμμα των Μικρών Ηρώων «Δάσος, το πράσινο εργοστάσιο«, τα παιδιά της Α τάξης επισκέφτηκαν το δάσος του Σέιχ Σου στην τοποθεσία Καρά Τεπέ.

Απόλαυσαν από κοντά το δάσος και έμαθαν με βιωματικό τρόπο για τη ζωή σ’ αυτό και για τη συμβολή του στην ποιότητα ζωής. Σε μικρές ομάδες κατάφεραν να μάθουν να χρησιμοποιούν την πυξίδα, τον Ήλιο και τα φυτά για να προσανατολίζονται, να κατασκευάζουν με ασφαλή για τον εαυτό τους αλλά και για το δάσος, εστίες φωτιάς και να στήνουν καλύβες από καλάμια.

Τέλος, έμαθαν να κατασκευάζουν φωλιές για τα μικρά πουλιά και την τοποθέτησή τους στα δέντρα, και έπαιξαν ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού που τα ενθουσίασε. Πέρασαν όλες τις “δοκιμασίες” με άριστα 10!

Και όλα αυτά μέσα στο δάσος, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Θεσσαλονίκης, πάντα με σεβασμό και αγάπη για τη φύση. Ας μην ξεχνάμε πως τα δάση απαιτούν από εμάς περισσότερη πράσινη συνείδηση!