KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP 2023 – E τάξη

Το σχολείο μας συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό «KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP 2023»  Μαθητικός Διαγωνισμός στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)  Διοργανώθηκε από την Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών «KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ», σε συνεργασία με την «Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας» (Ε.Ε.Ε.Π.Φ.) και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση του συνόλου της μαθητικής κοινότητας στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στις 2 Απριλίου στο NOESIS – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας. Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε με τρεις μαθητές –τριες της Ε τάξης : την Χρήσιμου Αγάπη, την Λώλη Αικατερίνη – Μαρία και τον Ναλμπάντη Στυλιανό Μάριο. Και τα τρία παιδιά συμμετείχαν με ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη και επέδειξαν εξαιρετικές δεξιότητες στην ΚΑΡΠΑ.

Επίσης, το σχολείο μας συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών στα σχολεία, το οποίο οργανώνεται και υλοποιείται από την Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ).

Συστήνεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (KIDS SAVE LIVES Statement 2016, ERC | WHO), χορηγείται χωρίς οικονομική επιβάρυνση από το KIDS SAVE LIVES & ΕΕΕΠΦ, με την εθελοντική συμμετοχή πιστοποιημένων εκπαιδευτών. Σκοπός του Εκπαιδευτικού Προγράμματος είναι η εκπαίδευση των μαθητών/-τριών (από την Δ’ τάξη του Δημοτικού σχολείου έως και την ΣΤ΄) στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και τις Πρώτες Βοήθειες σε επείγουσες για τη ζωή καταστάσεις (λιποθυμία, πνιγμός, πνιγμονή κ.α.).