E-twinning έργο (2019-2020) «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι»

Οι δράσεις e-twinning συνεχίζονται και τη φετινή χρονιά (2019-2020) στο σχολείο μας, λαμβάνοντας μέρος στο έργο «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι». Η Σελήνη είναι το αντικείμενο του ουρανού που απασχόλησε τον άνθρωπο περισσότερο από κάθε άλλο, από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.

Στο έργο μας «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι» επιδιώκουμε να μυήσουμε τους μαθητές μας στα μυστικά του φεγγαριού και στα μυστήρια της Αστρονομίας γενικότερα. Τα παιδιά θα συνεργαστούν για να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν πώς δημιουργήθηκε η Σελήνη, ποιες κινήσεις εκτελεί και ποιες προσπάθειες έκανε ο άνθρωπος για να την κατακτήσει. Ακόμη, πώς επηρέασε τον πολιτισμό (μύθοι, θρύλοι, παραδόσεις) και την τέχνη. Μέσα από το έργο οι μαθητές θα αποκτήσουν θετική στάση προς την επιστήμη της Αστρονομίας εμπλεκόμενα σε  παιγνιώδεις και βιωματικού τύπου δραστηριότητες. Επιπλέον,  επιδιώκουμε τα παιδιά να γνωριστούν να συνεργαστούν και να αλληλεπιδράσουν με συμμαθητές τους από άλλα σχολεία μέσω του έργου.

Στο έργο συμμετέχουν 4 τμήματα, οι μαθητές των Β1΄, Β2΄, Γ1΄ και Γ2΄ και 6 εκπαιδευτικοί, οι δασκάλες των τμημάτων Κωτοπούλου Στέλλα, Τσωτάκη Ελένη, Δούραλη Καλούδα, Σιούρλα Πολύμνια, η πληροφορικός του σχολείου Καρρά Κωνσταντίνα και η μουσικός μας Θωμοπούλου Αθανασία. Τα συνεργαζόμενα σχολεία μέχρι τώρα (αργότερα μπορεί να προστεθούν κι άλλα) είναι: 87ο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης, 1ο Πειραματικό Δ.Σ.  Θεσσαλονίκης, 23ο Δ.Σ. Καλαμαριάς, 1ο Δ.Σ. Περαίας και Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης.

Το έργο μας ξεκίνησε… Καλό μας ταξίδι στο φεγγάρι!