Οι μαθητές του Δ΄2, συμμετείχαν με το project «Ένα φιδάκι στην αυλή μας», στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Οι Εικαστικές Τέχνες και η Αειφορία στην Εκπαίδευση», που οργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου με τίτλο CARE: Connecting Art with REal life issues:«Η σύνδεση της τέχνης με τα ζητήματα της πραγματικής ζωής». Δείτε την παρουσίαση του προγράμματός μας πατώντας εδώ.

Δείτε την παρουσίαση του γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη πατώντας εδώ

Τα παιδιά θέλησαν να γνωρίσουν καλύτερα «Το φίδι» του Θ. Παπαγιάννη και οργάνωσαν μια συνέντευξή του! Δείτε τη συνέντευξή τους πατώντας εδώ.
Παίρνοντας έμπνευση από το έργο του Θ. Παπαγιάννη «Το φίδι» οι μαθητές έφτιαξαν «Τα δικά τους φιδάκια»

Οι μαθητές ανέλαβαν να βρουν και να καταγράψουν τους ορισμούς λέξεων σχετικών με το πρόγραμμα, δημιουργώντας “Το λεξικό της αειφορίας” Δείτε “Το λεξικό της αειφορίας” πατώντας εδώ.

Το φίδι ως σύμβολο υπάρχει από την αρχαιότητα ως τη σημερινή εποχή. Το συναντάμε ως σύμβολο στη μυθολογία, στη μαντική, στην ιατρική, στην αστρονομία, στη χριστιανική θρησκεία, στην παράδοση. Οι μαθητές ερεύνησαν “Το φίδι ως σύμβολο” Δείτε την έρευνά τους πατώντας εδώ.
Την ψηφιακή μας τάξη επισκέφτηκε ο εικαστικός δημιουργός κ. Σάκης Παπαγιάννης. Μίλησε για τα έργα του, από πού αντλεί έμπνευση, πώς κάνει τις συνθέσεις του, τον τρόπο που δουλεύει, τις τεχνικές που ακολουθεί κ.ά. Έλυσε απορίες των παιδιών και συζήτησε μαζί τους. Τα παιδιά πρότειναν τους δικούς τους τίτλους για τα έργα του. Περισσότερα δείτε εδώ.
Με ότι χαρτί περίσσευε στην τάξη, κατασκευάστηκε χαρτοπολτός, μέσα στον οποίο αναμείχθηκαν σπόροι και δημιουργήσαμε ένα γλυπτό.

Κι ένα άλλο ένα με χάρτινες αυγοθήκες.

Φυτέψαμε ροδιές στην αυλή του σχολείου τους, με σκοπό την αναγέννηση – αναζωογόνησή της.

Δημιουργήσαμε «Το βιβλίο της Γης»
Τα παιδιά αναζήτησαν τρόπους ανάπλασης – αναβάθμισης του διπλανού παραμελημένου οικοπέδου του σχολείου μας. Πρότειναν ο χώρος να διαμορφωθεί σε ένα ιστορικό – οικολογικό πάρκο. Δείτε τις προτάσεις τους και τις εικαστικές τους δημιουργίες στο παρακάτω βίντεο.
Τα έργα των παιδιών, και των δύο σχολείων, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ( 3ου Δ.Σ. Θεσσαλονίκης και 87ου Δ.Σ. Θεσσαλονίκης) παρουσιάστηκαν σε κοινή διαδικτυακή έκθεση.
https://www.artsteps.com/view/60c9915ee0a97419b1fc48ff/?currentUser

Συγχαρητήρια στα παιδιά και των δύο σχολείων για τις εξαιρετικές δημιουργίες τους!
Αξιολόγηση προγράμματος: Δημιουργία padlet όπου τα παιδιά κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους για το πρόγραμμα, τα συναισθήματά τους, τις απόψεις τους και τις στάσεις τους για τις νέες έννοιες που κατέκτησαν. Δείτε τις εντυπώσεις των παιδιών πατώντας εδώ.
Οι μαθητές και των δύο σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο για την αξιολόγησή του. Δείτε τις απαντήσεις των παιδιών στο ερωτηματολόγιο πατώντας εδώ.