Επίσκεψη της ΕΜΑΚ στο σχολείο μας

Σήμερα επισκέφτηκαν το σχολείο μας μέλη της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.). Εξήγησαν στα παιδιά πως σκοπός της ομάδας τους είναι η διάσωση σε ακραίες φυσικές καταστροφές ή όπου χρειάζεται εξειδικευμένη αντιμετώπιση όπως η διάσωση από τις πλημμύρες, τους σεισμούς, την ορεινή διάσωση, την υποβρύχια έρευνα, καθώς και η συνδρομή τους στο πυροσβεστικό έργο (πυρκαγιές, τροχαία κ.α.), διότι και αυτοί ανήκουν στο πυροσβεστικό σώμα.

Πρότειναν στους μαθητές/τριες τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης των φυσικών καταστροφών. Μίλησαν για τον τρόπο εκπαίδευσής τους και για τον σκοπό των αποστολών τους. Έκαναν επίδειξη των μέσων που χρησιμοποιούν σε περίπτωση διάσωσης, καθώς και του πυροσβεστικού τους οχήματος. Απάντησαν σε ερωτήσεις – απορίες των παιδιών.

«Την παράσταση έκλεψε» ο Τάλος, ο εκπαιδευμένος σκύλος της ομάδας, ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις των παιδιών! Τα μέλη της Ε.Μ.Α.Κ. διασαφήνισαν πώς γίνεται η επιλογή και η εκπαίδευση ενός σκύλου για τις αποστολές τους και παρουσίασαν πώς πραγματοποιείται ο εντοπισμός ζώντων ατόμων από μια φυσική καταστροφή.

Παιδιά και εκπαιδευτικοί μείναμε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την παρουσίαση του έργου της Ε.Μ.Α.Κ. και τους ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά τους!