“Ιστορικό κέντρο πόλης – Μνήμες και μνημεία της εβραϊκής κοινότητας” – Ενδοσχολική επιμόρφωση

Μια ξεχωριστή, διαφορετική, ενδοσχολική επιμόρφωση, εκτός του σχολικού κτηρίου, πραγματοποιήθηκε για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και όχι μόνο!

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, καθώς και εκπαιδευτικοί άλλων σχολείων, ύστερα από πρόσκλησή μας, συμμετείχαν σήμερα σε μια ιδιαίτερη επιμόρφωση. Την ευθύνη για τη διοργάνωση της επιμόρφωσης κατείχε η ομάδα του άξονα 8, της εσωτερικής αξιολόγησης του σχολείου. Η συντονίστρια της ομάδας, κ. Σιούρλα Πολύμνια Π.Ε. 70 ανέλαβε την ξενάγηση της περιήγησης των εκπαιδευτικών στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας.

Πιο συγκεκριμένα, η ξενάγηση ξεκίνησε από τη Συναγωγή Μοναστηριωτών στην οδό Συγγρού, ακολούθησε το κτήριο του παλιού Δημαρχείου της πόλης, το Χαμζά Μπέη Τζαμί (σινέ Αλκαζάρ), το Μπεζεστένι, η Αγορά Βλάλη, η Στοά Μοδιάνο, το Γιαχουντί Χαμάμ (το λουτρό στα Λουλουδάδικα Θεσσαλονίκης), η εκκλησία του Αγίου Μηνά, τα κτήρια της πλατείας Χρηματιστηρίου, ο καθολικός ναός της Αμίαντης Σύλληψης της Θεοτόκου, το κτήριο της Οθωμανικής τράπεζας στη Συγγρού, το εβραϊκό Μουσείο, το μέγαρο Στάιν, το μνημείο ολοκαυτώματος των Εβραίων στην πλατεία Ελευθερίας, το κτήριο της Εθνικής και της Τράπεζας Ελλάδος καθώς και το κτήριο της πρώην Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας και νυν Άλφα Μπανκ.

Ευχαριστούμε τη συνάδελφο κ. Σιούρλα Πολύμνια για την υπέροχη ξενάγηση και το ταξίδεμα στην ιστορία της πόλης μας!